Services

Zorg en woondiensten

Persoonlijke assistentie

Onze dienstverlening is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het leven van ouderen door het aanbieden van woonruimte met een zelfstandige professionele diensten- en zorgorganisatie. In al onze complexen kan gebruik worden gemaakt van gezellig aangeklede algemene ruimten. Het team zorgt voor een prettige sfeer in de gezamenlijke woonkamer, waar ook bezoekers van de bewoners ontvangen kunnen worden. Zij houden een oogje in het zeil en organiseren activiteiten.
Bewoners hebben de beschikbaarheid tot regelhulp voor bijvoorbeeld de aanvraag van een zorgindicatie en een persoonsgebonden budget. Daarnaast is er de mogelijkheid voor 24/7 de bereikbaarheid van zorg waarbij maximale eigenwaarde, zelfstandigheid en onafhankelijkheid worden gewaarborgd. Bewoners betalen alleen voor de diensten waar ze gebruik van maken. 

Ons bevlogen en gedreven team van woonassistenten heeft aandacht voor het welzijn en de gezondheid van de bewoner en biedt de zorg met grote betrokkenheid, toewijding, flexibiliteit, incasseringsvermogen en deskundigheid. Een zorgindicatie is niet nodig om een appartement te huren op één van onze locaties. Dus ook al heeft u nog geen zorg nodig, kunt u een appartement huren. De bewoner bepaalt. Deze benadering van ondersteuning voeren wij in alles door zodat de bewoner optimale privacy en service ervaart. Er is personen-alarmering en eventuele opvolging beschikbaar. Dag en nacht. 

Abonnementen en tarieven

Huurt u een zelfstandig appartement dan kunt u abonnementen afsluiten voor allerlei vormen van dienstverlening. Zoals voor personen alarmering, begeleiding, maaltijden en vervoer. Als bewoner betaalt u alleen voor de diensten die u afneemt en een vaste bijdrage voor de beschikbaarheid en aanwezigheid van personeel. Een keer per maand ontvangt u een overzicht met daarop vermeld de gemaakte uren en kosten. Dit betaalt u zelf en de kosten voor noodzakelijke zorg worden gefinancierd uit budgetten via zorgverzekeraars en zorgkantoren. Ook kunt u bij ons sparen voor zorgservices.
Zo af en toe
>25
per maand
Herstel en montage
Boodschappen
Maaltijden

Vervoer
en zo verder
wekelijks
>25
per keer
Schoonmaken
Wandelen
Zorgservices

Assistentie
en zo verder
dagelijks
> 40
per dag *)
Verzorging en verpleging
Begeleiding
24/7 toezicht 
Alarmering en opvolging

en zo verder
*) Momenteel niet beschikbaar voor locatie De Kom te Mijdrecht

Zorgfinanciering

Indien u zorg nodig heeft wordt er een indicatie aangevraagd bij centrum indicatie stelling zorg (CIZ) voor "langdurige" zorg" of voor wijkverpleging "thuiszorg". De individuele persoonlijke verzorging en verpleging wordt betaald vanuit de wet langdurige zorg door middel van een Persoonsgebonden Budget (PGB) of bijvoorbeeld Volledig Pakket Thuis (VPT) / Modulair pakket thuis (MPT) of via de zorgverzekering en voor hulp(middelen) bij de gemeente. Hierbij is een inkomens- en vermogensafhankelijke bijdrage verschuldigd. Op de site van het CAK kunt u meer informatie vinden over de eigen bijdrage. Daar vindt u ook een rekenmodule om uw eigen bijdrage te bereken. Omdat u bij onze locaties de woonkosten zelf betaalt geldt het lage tarief van de eigen bijdrage: "eigen bijdrage zorg zonder verblijf". Uiteraard kunnen wij u begeleiden bij het regelen van de financiering voor de noodzakelijke zorg en het organiseren van de zorg. Mocht u vragen hebben over de zorgfinanciering bij de huur van een (zorg)appartement dan kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.
Vragen 
Bel of mail ons